Onze Troeven

  • Home
  • Algemene Info
  • Onze Troeven
Image

Onze school wil een thuis zijn, waar een positief leer-en leefklimaat heerst voor elk kind. Dit doen we aan de hand van LSCI. Life Space Crisis Intervention is een therapeutische, verbale interventiemethode om crisissituaties om te buigen tot leermomenten voor kinderen en jongeren.

In onze school staat respect voor elkaar centraal. Op onze school leer je de juiste houding om later een goede job te vinden. Daartoe reiken wij SODA-attesten uit. SODA staat voor stiptheid, orde, discipline en attitude. Want het leven is meer dan studeren alleen!

Onze school wil het maximale uit elk kind halen. Zorg staat bij ons centraal. De coördinatie van de zorgen van leerlingen en leerkrachten gebeurt in de zorgraad.

We kiezen voor een ‘kleine’ school : De kinderen zitten in kleine klasgroepen en krijgen alle aandacht die ze nodig hebben. Wij trachten ‘Gelijke Onderwijskansen’ te bieden aan alle leerlingen zodat wij ze kunnen ondersteunen waar nodig.

Accent op talent : Elk kind wordt benaderd als individu met zijn eigen talenten en persoonlijkheid.

Image
Image

We streven continu naar betrokkenheid en participatie van leerlingen. Tal van projecten krijgen vorm voor en door leerlingen.

Daarnaast kunnen we beroep doen op een leerkrachtenteam dat er echt voor gaat!

De school ligt in de groene rand van Brussel : dicht bij de metro en ver genoeg van het centrum om er te kunnen genieten van de rust en natuur.

Onze ‘vernieuwde speelplaats’ biedt jongeren echt de ruimte om te genieten van de natuur, om te bewegen en te spelen.